Aktualizace 4. 2. 2022:

Vítězné družstvo je z Reálného gymnázia a základní školy Otto Wichterleho, Prostějov. Gratulujeme! Jak dopadli ostatní?

 Aktualizace 3. 2. 2022:

Postupně přidáváme fotografie ze soutěže. Děkujeme školám za účast! Vyhodnocení bude následovat.

Aktualizace 25. 1. 2022:

Soutěž Dobrodružství s počítačem bude! Opět je průběh komplikován současnou epidemiologickou situací. Protože ale chceme 16. ročník oblíbené soutěže uskutečnit, rozhodli jsme se pro jednoduchá opatření. Soutěž jsme rozdělili do dvou dnů – 26. 1. a 2. 2. 2022. Závěrečné vyhodnocení a oceňování proběhne individuálně. Děti se tak mezi sebou nepotkají, ale budou mít přehled o výsledcích prostřednictvím našeho webu a e-mailu. Jako vždy se na školy a jejich žáky těšíme a máme pro ně připravené pěkné ceny.


Aktualizace 18. 11. 2021:

Vzhledem ke zhoršené epidemiologické situaci jsme se rozhodli přeložit soutěž na začátek příštího pololetí. Termín bude ještě upřesněn. V krajním případě bychom soutěžili online s trochu pozměněnými úkoly. 


Ve středu 24. listopadu 2021 proběhne v prostorách Informačního centra pro mládež a počítačové učebny CMG již XVI. ročník soutěže „Dobrodružství s počítačem“. Soutěž je určena pro čtyřčlenná družstva žáků 4. a 5. tříd základních škol, na která čekají čtyři soutěžní úkoly (logická hra, počítačová ilustrace, práce s textem, vyhledávání na internetu), na jejichž vypracování mají 45minutový časový limit. Vítězné družstvo získá odměnu pro školu, členové vyhodnocených družstev drobné odměny pro sebe.

Pozvánku na soutěž obdržely všechny základní školy prostějovského okresu. Na všechny, kdo se přihlásí se již těšíme a věříme, že účast bude tradičně hojná.

Zadání, ukázky a výsledky z minulých ročníků soutěže

(Původní) termíny a další informace

  • 7. listopadu – uzávěrka přihlášek
  • 15. listopadu – zde bude zveřejněn časový rozpis pro školy
  • po 24. listopadu – zde najdete fotografie ze soutěže

dobrodruzstvi s pocitacem 2021